Dječji vrtić Nova Gradiška uključio se u UNICEF.ov projekt „Škole za Afriku“ . Cilj projekta je  prikupljanje novčanih sredstava za djecu Madagaskara kojima je potrebna izgradnja i obnova škola te sanitarnih prostorija, pomoć u nabavci knjiga i opreme te dodatna edukacija školskog osoblja. Osim što ćemo se uključiti kroz razne akcije, a sve u suradnji s vama, roditeljima, puno pažnje posvetit ćemo aktivnostima kroz koje će djeca na zanimljiv način imati priliku učiti dječjim pravima te upoznavati Afriku, različite kulture i običaje, a istovremeno i pomoći svojim vršnjacima u Madagaskaru. Do sada su se projektu uključile srednje skupine „Autići“ i  „Balončići“ te starija skupina „Sovice“ DV-a Radost.

Na samom početku projekta, upućeno je pismo roditeljima koje prenosimo u cijelosti:

OBAVIJEST ZA RODITELJE

 

Sve što trebam znati o tome kako valja živjeti, što činiti i kakav biti, naučio sam još u vrtiću. Mudrost me nije čekala na vrhu planine, na kraju dugog uspona školovanja, nego se krila u pješčaniku dječjeg igrališta. (R. Fulghum)

Vjerujemo da dijelite naše mišljenje kako su empatija, solidarnost i međusobno

pomaganje vrijednosti koje trebamo poticati i njegovati od najranije dobi.

…pred nama je prilika za to…

S posebnim zadovoljstvom Vas obavještavamo da je i naš vrtić postao dio  UNICEF-ova edukativno-humanitarnog programa Škole za Afriku koji će se provoditi do kraja pedagoške godine (uz mogućnost nastavka i u sljedećoj pedagoškoj godini).

U navedenom periodu djeca će na zanimljiv način učiti o dječjim pravima i pomoći svojim vršnjacima u Madagaskaru organiziranjem različitih aktivnosti prikupljanja sredstava. Novac koji prikupe upotrijebit će se za izgradnju i obnovu škola te sanitarnih prostorija, opskrbu pitkom vodom, nabavu knjiga i dodatnu edukaciju školskog osoblja.

Kako bi se i naša skupina priključila ovoj plemenitoj akciji, nužne su nam vaša pomoć i potpora.

 

Radujemo se vašem odazivu!