Dokumenti

GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA 2013/2014 GOD.

 


Pravilnik o provedbi postupka bagatelne vrijednosti

 


Procedura ugovornih obveza i plaćanja po računima


Izjava o nepostojanju sukoba interesa


Plan nabave Dječjeg vrtića Nova Gradiška 2015. godine


Procedura o provođenju mjera za naplatu prihoda

 


Arhiva novosti

Igračke naših prabaka

20.03.2014.

Zajednički je projekt Gradskog muzeja i Dječjeg vrtića Nova Gradiška, a sastoji se iz dvije radionice u kojima se djeca starije vrtićke skupine upoznaju s nekim starinskim igračkama iz fundusa etnološkog odjela Gradskog muzeja. Ujedno je djeci omogućeno da i sama izrade svoje igračke.

Prva radionica  naziva „Bara i Mara, šokačke krpene lutke“ upriličena je 19. ožujka u Dječjem vrtiću, a sudionicima je donijela puno radosti i mogućnosti kreativnog izražavanja i stvaranja vlastitih lutaka po uzoru na one koje je izradila baka Janje Karakašić iz Bodovaljaca, a dio su Zbirke igračaka etnološkog odjela Gradskog muzeja.

Cjelovitu priču o nastanku starinskih lutaka, u vrijeme kada nije bilo igračaka koje danas poznajemo, ispričala im je na djeci prilagođen način, Vesna Kolić Klikić muzejska savjetnica GMNG koja je radionicu i vodila, a uz nju su bile i u tom voditeljsko – praktičnom dijelu sudjelovale odgojiteljice Jasminka Klikić, Sonja Medvedović, Ružica Kovačević i Marijana Matijašević. U izradi krpenih lutaka okušala se i magistra Ljiljana Lukačević, zamjenica gradonačelnika koja je uz djecu istinski uživala. Radionicu su pratile i ravnateljice Gradskog muzeja i Dječjeg vrtića,  prof. Marija Mihaljević i Vera Trobić.

Druga radionica pod nazivom „Orman od blata“ bit će organizirana početkom travnja, a potom će, kako je najavljeno krajem travnja biti upriličena i izložba „Igračke naših baka izrađene rukama njihovih praunuka“. Pripremit će ju prof. Vesna Kolić Klikić, muzejska savjetnica i prof. Miroslav Pišonić, viši kustos i voditelj galerijskog odjela GMNG. Multimediju priprema Ivica Gelemanović, suradnik Gradskog muzeja.

 


ZATVORI